20.11.2018 488

Güney İlkokulu; İlk olarak 1957 yılında köyün İzmir karayoluna yakın sağlık ocağı karşısında bir süre eğitim-öğretim yapıldıktan sonra şu an ki binasının karısında bulunan taş yapılı binaya geçilmiş, daha sonra 1988 yılında mevcut bina yapılmış ve aynı yıl eğitim-öğretime başlamıştır. İkili öğretimle beraber gelen ortak derslik ve ortak alan kullanımı, teneffüs sürelerinin kısaltılması zorunluluğu, 6 ders saatinin öğle arası olmaksızın işlenmesi gibi olumsuzluklar ister istemez eğitim kalitesinin düşmesine neden olmuştur.  İkili öğretim yapılmakta olduğu ve normal öğretime geçilmesi için 1995 yılında ek bina yapılmış ve aynı yıl hizmet vermeye başlamıştır. 1998 yılında sekiz yıllık eğitime geçilmiş ve Güney İlköğretim Okulu adını almıştır. 2001 yılında yakın çevresindeki yerleşim yerleri Tazlar, Çalışlar, Elvanpaşa köylerinde okul bulunmadığı için; bu köy ve mezralardan taşıma sistemi ile öğrenci almaya başlamıştır. Taşımalı eğitim sistemi halen devam etmektedir.2012 yılında çıkan yasa ile 4+4+4 eğitim sistemine geçilmesinden dolayı okulumuz, Güney İlkokulu ve Güney Ayşe Zeynep Kocabıyık Ortaokulu olarak ayrılmıştır.Güney İlkokulu 6 derslik, 1 idareci odası, 1 öğretmenler odası, 1 proje sınıfı 2 adet erkek ve kız öğrenci tuvaletleri bulunan tek katlı betonarme yapıdaki binasında eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.